Трендът за нарастване на активните случаи се пречупи. Това отчита математикът проф.

...
Трендът за нарастване на активните случаи се пречупи. Това отчита математикът проф.
Коментари Харесай

Витанов: Пречупихме пика, но стойте на едно прасе дистанция

Трендът за повишаване на дейните случаи се пречупи. Това регистрира математикът проф. Николай Витанов  в прогноза за развиването на пандемията у нас. По думите му базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.97, което значи, че упованията са обхватът на болестта да се свива.

„ Това, което не се е пречупило още, е трендът на високата смъртност. И той ще се пречупи през тази седмица. Какво ще рече това. Това ще рече, че от другата седмица ще започнете да наблюдавате постепенно понижаване на броя на смъртните случаи дневно. Но те към момента ще са прекалено много “, счита математикът. И добавя: „ Не сте не запомнили, че сме в Долината на рева, нали по този начин. Кога ще излезем от нея. Първо, би трябвало да паднем под 2000 нови случаи дневно. И второ, смъртността би трябвало да падне под 100 дневно. Тогава ще излезем “, безапелационен е Витанов..

7 области се чака да не са равнище 4 в идващите дни според формалните данни. „ Обаче 21 области се чака да са там, написа още той.

По думите му обаче не би трябвало да се отпускаме. „ Стойте на задоволителна дистанция от другите и не се заседявайте доста тук-там, където има доста хора. Минимизирайте опцията някой да ви болести - стойте надалеч от места на всеобщи събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, обикновени неща. Който желае, може и да се имунизира (ама не е задължително) “, написа още той.

„ Вчера ви демонстрирах фотографията, на която руснаците се поучават да стоят на една бяла мечка отдалеченост. При нас бели мечки няма, значи съветът може да наподобява по този начин: стойте на едно прасе отдалеченост, а който не знае, какво е прасе, да стои на една овца отдалеченост. Който не знае какво е овца, да стои на три шарана отдалеченост. А, който не знае и какво е шаран, към този момент е подготвен да кълве на гола кука. Както виждате, през днешния ден съм в въодушевление “, заключва Витанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР